Papieren Zwaard

Auteur: Lisa

Te vinden op: Instagram

Feedback gewenst?: ja, van zowel Papieren Zwaard als andere schrijvers en lezers! Onze feedback vind je onderaan, en daar kun je als lezer ook je feedback (en complimentjes) achterlaten!

Ik loop de bibliotheek binnen. Ik kom hier best wel vaak sinds ik prinses ben. Lezen is eigenlijk nog mijn enige bezigheid, verder mag ik niets doen. Ik loop langs de boekenkasten en ga met mijn vinger langs de ruggen. ‘Bam!’ Ik draai me geschrokken om en zie een boek op de grond liggen. Ik wil het oppakken, maar dan slaat het boek plots open. Ik schrik me rot en neem een beetje afstand van het boek. ‘Flits!’ Het boek komt naar mij toe. Ik kijk voorzichtig op de pagina. Er staat op de linkerkant een spiegel. Ik herken de spiegel… Het is de spiegel die hier in de bibliotheek hangt naast dat vreemde schilderij! Ik kijk op de rechterpagina. De spiegel, reis er mee door te tijd! Door de tijd reizen!?! Dat is super cool! Ik wil wel op avontuur! Ik lees verder terwijl ik naar de spiegel loop.

 

Ga naar het verleden of naar de toekomst! Het kan allemaal met de spiegel. Wilt u naar de toekomst? Sla dan de pagina om. Wilt u naar het verleden? Lees dan deze pagina verder.

Ik denk even na… Wil ik naar de toekomst of naar het verleden… Ik ben eigenlijk wel benieuwd hoe het later met mij gaat. Of ik ooit echt verliefd word op mijn prins. Ik ben hier heen gesleurd en kom er niet meer weg. Hij wilde met mij trouwen, ik wilde dat niet. Misschien komt het later allemaal wel goed… Ik sla de pagina om.

U wilt naar de toekomst! Volg de volgende stappen.

– Loop naar de spiegel.

– Raak de spiegel aan en zeg: Mooi spiegeltje aan de wand breng mij naar de toekomst van mijn land.

Binnen een paar seconden bent u in de toekomst en binnen twee minuten bent u terug.  

 

Oké… Dit moet lukken! Ik raak de spiegel aan en spreek de spreuk uit. Opeens wordt alles blauw om me heen. En dan ‘Bam!’ Ik sta in de woonkamer van het kasteel. Ik zie een vrouw voor mij op een stoel zitten naast haar zit een man. Ze zien er heel gelukkig uit. De vrouw ben ik en de man is mijn prins. Er zitten drie kindjes op de grond. Ik loop voorzichtig naar ze toe.

‘Euhm hallo?’ zeg ik. De oudere ik kijkt me lief aan. Ze staat op en loopt naar me toe.

‘Ik verwachtte je al en ik weet je vraag al. Geloof me het komt allemaal goed! Er gaat iets betoverend moois gebeuren, daardoor word je smoorverliefd op hem en jullie krijgen vier kindjes.’ Ik trek mijn wenkbrauw op.

‘Vier? Ik zie er hier maar drie.’

‘Klopt.’ zegt ze met een knipoog.

‘Je bent zwanger!’ zeg ik. Ze kijkt me met de grootste glimlach ooit aan.

 

En dan is het weer helemaal blauw om me heen. De twee minuten zijn al voorbij… Ik ben weer in de bibliotheek. Het komt allemaal goed! Ook al voelt het nu alsof dat niet zo is. Het komt goed!

Feedback Papieren Zwaard

Dit verhaal neemt ons mee in een klassieke fantasywereld, iets wat natuurlijk altijd betoverend is! Er komen veel magische elementen naar voren, zoals het boek en de spiegel, maar ook wat meer ‘realistische’ thema’s zoals uithuwelijking en angst voor de toekomst.  

 

Qua schrijfstijl denken we dat je veel kunt winnen door nog meer beschrijving toevoegen vanuit het personage: hoe voelt ze zich, wat ziet ze precies, welke details vallen haar op? Dat laat het verhaal wat meer leven. Verder hebben sommige zinnen na elkaar dezelfde lengte of beginnen ze allemaal met ‘ik’. Ook daar kun je nog wat meer variatie in aanbrengen, zodat je verhaal beter loopt. 

 

De twijfel van het hoofdpersonage over haar huwelijk is een interessant concept wat van ons eerder genoemd had mogen worden (en wellicht wat uitgebreider). Dan valt het later in het verhaal mooi samen als ze in de toekomst kijkt.

De woorden bibliotheek, schilderij en spiegel zijn soepel in verhaal verweven. We zijn erg benieuwd naar wat voor verhalen je allemaal nog meer gaat schrijven!

Heb jij ook feedback, of wil je je complimenten geven? Je kunt hieronder je reactie achterlaten!

2 gedachten over “Flash fiction – Lisa”

  1. Je schrijft in het begin “sinds ik een prinses ben”. Alsof ze zo uit een ander verhaal in dit sprookje is gestapt! Dat past mooi omdat het allemaal heel abstract blijft en ik als lezer precies in kan vullen wat voor persoon de prinses en de prins zijn.
    En altijd mooi als je oudere zelf wijze woorden voor je jongere zelf kan hebben.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *