Papieren Zwaard

Er was eens...

…weinig aandacht voor het Nederlandse fantasyboek, weinig kansen voor hopevolle auteurs, weinig leesvoer voor fantasyfanaten die liever in hun eigen taal lezen.

Daar moet verandering in komen, vinden wij.

Wij zijn het Papieren Zwaard, een jong platform opgestart en onderhouden door vijf bevlogen fantasyliefhebbers. We verliezen onszelf graag in werelden vol magie, en houden daarnaast ook van de Nederlandse taal. Daarom zetten we ons in om het Nederlandse fantasygenre naar een hoger niveau te tillen. Schrijf jij met ons mee?

We zijn altijd op zoek naar nieuwe verhalen en enthousiaste schrijvers. Stuur bijvoorbeeld een kort verhaal in voor een van onze bundels of doe mee aan een van onze challenges. Heb je tips & tricks nodig voor het schrijven van je eigen fantasyverhaal? Dan kun je terecht bij onze kennisbank. Daar vertellen we je alles over fantasyschrijven, van het uitwerken van je plot tot het schrijven van een flitsende fight scene met zwaarden. Juist op zoek naar tips voor leuke (Nederlandse) fantasyboeken? Dan ben je bij ons blog aan het juiste adres!

Nu je hier toch bent, volg ons op instagram en facebook om op de hoogte te blijven van ons laatste nieuws, zoals schrijfwedstrijden, challenges en nieuwe blogs. 

Doe mee aan onze challenges!

Zelf aan de slag met fantasyschrijven? We hosten regelmatig challenges om aan mee te doen! Die helpen je om je als schrijver te ontwikkelen of een groter publiek te bereiken. Klik op de button hieronder om te bekijken welke challenges op dit moment lopen.

Leestips nodig?

Een goede schrijver is een goede lezer. In ons blog geven we regelmatig leuke leestips, recensies en wensenlijstjes. Perfect wanneer je op zoek bent naar mooie boeken om je tbr mee aan te vullen. Ook schrijftips geven we je natuurlijk graag!