Papieren Zwaard

Wij zijn hier niet (alleen) voor onze eigen verhalen...

…maar ook voor die van jullie! In ons eentje gaat het ons niet lukken om Nederlandse fantasy en Sci-fi de naam te geven die het verdient, daar hebben we alle schrijvers voor nodig. Alle hens aan dek, dus. Maar wij weten als schrijvers, plotters, en frequent NaNoWriMo-verliezers ook dat schrijven niet altijd even makkelijk is.

Doorzettingsvermogen is belangrijk, maar soms kan een steuntje in de rug ook helpen! Soms wil je gewoon even weten hoe je de verhaalstructuur helder moet krijgen, of wil je weten waar je het eigenlijk allemaal voor doet. Daarom hebben wij besloten een kennisbank voor jullie open te stellen, waar je binnenkort PDF-bestanden vind die je bijvoorbeeld kunnen helpen bij het uitwerken van je plot, personages of wereld. Alle bestanden zijn gratis te downloaden en te gebruiken. Mis je iets in de kennisbank? Laat het ons weten, dan zorgen we dat het er komt!

Om de broodnodige motivatie te bieden zullen wij in 2022 ook een schrijfwedstrijd organiseren. Denk hierbij niet aan prestigieuze Booker Prize-achtige fenomenen, nee, gewoon, een wedstrijd voor en door de Nederlandse fantasyliefhebber. Zodra we meer weten delen we dat met jullie via de wedstrijdpagina.

Uiteindelijk is het onze droom om Nederlandse fantasy en Sci-fi kwalitatief beter maar ook toegankelijker te maken. Daarom hopen wij vanaf volgend jaar af en toe een bundel met verhalen te publiceren. Hoe we dit vorm gaan geven? Dat blijft nog even geheim. Maar hou je bundel- en boekenpagina vooral in de gaten!

Kennisbank

Hier vind je (onder andere) blauwdrukken voor het uitwerken van hoofdstukken, eerste hulp bij verhaalstructuur en personagepagina's.

Schrijfwedstrijden

Wij willen vooral ook lezen wat jullie te vertellen hebben, dus aarzel niet en kijk snel of je mee wil doen aan een lopende wedstrijd!

Verhalenbundels

Hier vind je in de toekomst bundelingen van de beste verhalen die we binnenkrijgen via wedstrijden of oproepen.