Papieren Zwaard

De T van Tapas

En nee, dan heb ik het niet over zo’n spaans restaurant waar je allemaal hapjes kan eten, hoewel ik daar ook groot fan van ben.

Een paar dagen geleden postte ik op instagram een story om aan mijn volgers te vragen of zij nog wel eens online verhalen per hoofdstuk lezen. In ‘mijn tijd’ (ik ben oud) lazen we nog op fanfiction.net, toen kwam Archive of our Own, toen kwam Wattpad, en kennelijk is er dus nu Tapas: een website waar je gratis je verhaal kan publiceren en waar mensen gratis (of in sommige gevallen betaald) deze verhalen kunnen lezen.

Heartstopper, Alice Oseman

Tapas is oorspronkelijk opgericht voor zogenoemde visual novels, die je misschien wel kent van recente hits als Heartstopper (Alice Oseman) of The Sandman (Neil Gaiman). Heartstopper is zelfs op Tapas begonnen, dus er zijn wel degelijk populaire series op verschenen!

Omdat ik al een tijdje een romannetje heb liggen waar ik maar niet uit kom dacht ik dat per hoofdstuk publiceren wel eens een idee zou kunnen zijn. Wattpad, waar ik dat vroeger deed, is inmiddels echter zo ingericht dat het heel lastig is om verhalen te vinden. Daarom besloot ik de proef op de som te nemen en een Tapas-account aan te maken. Ik moet bekennen dat ik het niet ontzettend makkelijk vond, maar na wat gevogel is het me toch gelukt om de eerste twee hoofdstukken te publiceren.

Mijn pagina op Tapas

Omdat ik me voor kan stellen dat de schrijvers onder ons (maar ook de lezers) het best interessant zouden kunnen vinden om te zien hoe Tapas werkt zal ik de komende paar weken af en toe even een update posten over hoe het me daar vergaat. Dat betekent ook dat jullie vanaf nu de publicatie van mijn Engelse flutromannetje (m/m, historical, soft 18+) All of Our Words kunnen volgen. Deze komt als het goed is eind dit jaar ook als publicatie op de website (en volgt hopelijk snel in het Nederlands) maar iedereen op Tapas krijgt dus de exclusieve primeur van mijn wannabe-kinderboekenschrijver en getraumatiseerde ex-soldaat die voor zijn drieling moet zorgen.

Garantie tot aan de voordeur, dus, maar wel een leuk experiment! Hebben jullie aanraders op Tapas omdat jullie daar al verhalen vandaan halen? Deel ze dan vooral met ons, zeker als ze van Nederlandse auteurs zijn! Bij deze alvast even een shout-out naar Mesmer, geschreven door Filosofieke, die me Tapas aanraadde!

Happy writing!

– Arlette

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *